Köhögés kezelése természetesen

Mit tehetünk, ha nagyon zavaró a köhögés?

Köhögés csillapításánál ne feledkezzünk el a természetes módszerekről. Fontos a gyakori ivás, hiszen ez oldja a váladékot. Segíhet a kálcium tabletta, a C vitamin, és a gyógyteák közül a bodza, amelyik nem zavarja a homeopátiás szerek hatását. A tejtermékek és a keményítő fokozzák a váladék mennyiségét, inkább együnk könnyű zöldséges ételeket.

Gyógyító italok:

Mézes gyömbértea: mellkasi pangás esetén a keleti ízek rajongói kipróbálhatják a mézes gyömbérteát is.
Egy centis gyömbért reszeljünk le és főzzük fél liter vízben 20 percig, igyuk mézzel!

Légzésserkentő hagymatea: egy nagy vöröshagymát főzzünk meg fél liter vízben egy csipet sóval! Forrón fogyasszuk! Serkenti a légzést.

A szőlőlé mézzel szintén enyhíti a rohamokat, főleg lefekvés előtt.

Légcsőgyulladásnál nem tesz jót a száraz, meleg szoba. Ilyenkor a hűvös pára enyhíti inkább a panaszokat. Sétáljunk szemerkélő esőben annyira felöltözve, hogy ne fázzunk, de ne is izzadjunk! Estére párologtassunk hidegpárologtatóval Salvus vizet a szobában!

A köhögés általában felsőlégúti fertőzés eredménye, ha elhúzódó, mindenképpen orvosi vizsgálatot igényel.

Homeopátiás kezelés:

A köhögés homeopátiás kezelésére több lehetőségünk is van. A különböző betegségekben megjelenő köhögés jellege más és más, segíti a homeopata orvost a diagnózis felállításában és a legmegfelelőbb szer kiválasztásában. A hagyományos köhögéscsillapítók rendelésénél csak a köhögés száraz vagy nedves voltát veszik figyelembe. A homeopátiás gyógyszerek kiválasztásánál a száraz, illetve hurutos jellemzőn kívül még sok jellegzetességet érdemes figyelembe venni. A váladékok színét, sűrűségét, állagát, a tünetek jellemző időpontjait, a tünetek romlásának, javulásának körülményeit, a betegséget kiváltó okot, a köhögés megjelenésének idejét, hangzását, stb. Ebből következik, hogy a homeopátiás szerválasztásnál nem az a döntő, hogy vírus vagy baktérium okozza a tüneteket, hanem a kórokozó által kialakított tünetek jellegzetességei.

Ha nincs ötletünk vagy kedvünk a váladék színét, a köhögés hangját, a hőmérsékletre bekövetkező változásokat, a meleg vagy hideg folyadék pozitív hatását megfigyelni, ami alapján egyénre szóló szer rendelhető, jól jön egy üveg természetes homeopátiás alapanyagokat tartalmazó, köhögés elleni kanalas orvosság a háznál. A homeopátiás szerek segítik a gyulladásos reakció gyors lezajlását és a tökéletes váladékoldást.